5 hiba, ami a legklasszabb rendezvényt is tönkreteheti

Rendezvényt szervezel? Ha nem vagy elég alapos, sok olyan apró hibát követhetsz el, amik végül akár komoly problémákhoz is vezethetnek. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bakikat, melyek elkerülésével nem kell aggódnod a pozitív végeredmény miatt!

photo-1527529482837-4698179dc6ce.jpg

1. hiba: Rossz helyszínválasztás

A megfelelő helyszín kiválasztásánál számtalan tényezőt kell figyelembe vennünk. Ide tartozik többek között a vendégek létszáma, a megközelíthetőség, az aktuális évszak, milyen összeg áll rendelkezésünkre, ahogy az is fontos szempont, hogy a tervezett programok mennyire kivitelezhetőek az adott helyszínen.

2. hiba: Nem átgondolt időpont

Kiemelten fontos, hogy ellenőrizzük, a rendezvény tervezett dátuma nem esik-e munkaszüneti napot ledolgozó szombatra, mert emiatt jelentősen csökkenhet a résztvevői létszám. Céges rendezvényeket sem célszerű például hosszú hétvégére, vagy közvetlen azelőttre időzíteni, hiszen ekkor a munkavállalóknak már családjaikkal lehetnek fix terveik. Amennyiben van olyan vendég, akinek különösen fontos a jelenléte az eseményen, első körben érdemes vele egyeztetni a lehetséges dátumokat, és az alapján kitűzni a végleges időpontot.

3. hiba: Lényeges információ kihagyása a meghívóból

Bármely rendezvény esetén nagyon fontos, hogy az alapvető információk mindenképpen fel legyenek tüntetve a meghívóban. Ha nem szerepel a pontos kezdési időpont, esetleg el van írva a cím, értelemszerűen nagy galibát tudnak eredményezni, de akár az is kellemetlenséget okozhat, ha lemarad a dress code. Érdemes egy dátumot is megadni a meghívottak részére, ameddig jelezni tudják a részvételi szándékukat, hiszen ez kiváltképp lényeges a szervezés szempontjából.

4. hiba: Túl hosszú vendéglista

Egy esemény szervezésekor mindent a vendégek létszámához szükséges igazítani: helyszínválasztás, ételek, italok mennyisége, esetleges programok, stb. Így a vendéglistát már a szervezés legelején fontos összeállítani, mely természetesen nagyban függ a költségkeretünktől.

5. hiba: Túl kevés vagy éppen túl sok ételt, italt rendelünk

Laikusként ezt a kérdést igen nehéz megsaccolni, de értelemszerűen egyik helyzet sem túl szerencsés. A túl szerény menü csalódást okozhat a vendégeknek, a másik véglet, ha már nem győzzük elcsomagolni a rengeteg maradékot. Amennyiben szűkösebbek az anyagi lehetőségek, nem feltétlenül muszáj főétkezéssel egybekötni az eseményt, rendezvénytől függően egy könnyed uzsonna is nagyszerű megoldás lehet.

Ha a fentieket olvasva úgy érzed, túl nagy fába vágnád a fejszéd a szervezéssel, nyugodtan bízd profikra a dolgot, akik leveszik a válladról a szervezéssel járó terheket, és garantálják, hogy minden az elképzeléseid szerint alakulhasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://rendezvenyhelyszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr6415661448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása