Rejtett esküvői költségek

Mindenki a saját anyagi helyzetéhez viszonyítva szervez esküvőt. A költségek természetesen az esküvő nagyságától és típusától függenek. Legyen szó akár kicsi, akár nagyobb menyegzőről, az alap kiadásokkal tisztában vagyunk. Vannak azonban olyan extra, akár váratlan költségek, melyekkel első körben esetleg elfelejtettünk számolni. Mi most összegyűjtöttük ezeket, hogy bele tudjátok kalkulálni a költségvetésbe, és ne érjen kellemetlen meglepetés Titeket a szervezés során, vagy épp közvetlenül a lagzit követően.

wedding-money-calculator.jpg

Utazás, szállás

Ha az álomhelyszínetek messzebb van a lakóhelyetektől vagy éppen a násznéptől esik távol, gondoskodnotok kell a szállás költségeiről, hiszen jó esetben a vendégek hajnalig veletek fognak ünnepelni. Bár az utazást általában a vendégek oldják meg, szükség lehet transzferautó/busz bérlésére is, mely szintén plusz kiadást jelent.

Kültéri ceremónia

Amennyiben a szertartásotokat külső helyszínen képzeltétek el, a székekért, hangosításért, dekorációért is külön kell fizetnetek. Rossz idő esetén pedig plusz terem bérleti díjával is kell számolnotok.

fallon-michael-ceka-wh1fsw-unsplash.jpg

Terembérlés túllépése

Lehetséges, hogy csúszás miatt több időt szükséges adott helyszínen maradnotok, mint ahogy terveztétek, vagy a lagzi tart tovább az emelkedett hangulat miatt, az időtúllépési díjakról se feledkezzetek meg!

Italfogyasztás túllépése

És ha már túllépés… Tagadni sem lehet, hogy a jó hangulatú esküvő egyik alapkelléke az alkohol, főleg a röviditalok. Nem kizárt, hogy egyes vendégek az egyre szárnyaló jókedvük miatt egy idő után nem tudják kontrollálni a mennyiségeket. Ezért számolnotok kell azzal is, hogy az előre kalkulált mennyiség esetleg nem lesz elegendő.

tristan-gassert-irzq8sdxb7w-unsplash.jpg

Szolgáltatók megvendégelése

Ne feledkezzetek meg a szolgáltatókról sem, akik nagyban hozzájárulnak a munkájukkal ahhoz, hogy életetek egyik legfontosabb napja tökéletes lehessen. A ceremóniamester/vőfély, DJ/zenekar, fotós, videós, stb. ellátásáról ugyanúgy szükséges gondoskodnotok, mint a vendégeitekéről.

Takarítás, károkozás

A rendezvényt követő takarítást általában a helyszín személyzete látja el, ha azonban ez nem biztosított, takarító szolgálat segítségét szükséges igénybe vennetek. Sajnos azt is számításba kell venni, hogy baleset történik, és tányérok, poharak törnek össze, netán bútordarab sérül. Ezek árát valószínűleg meg kell térítenetek a helyszínnek. 

Kellékek, eszközök

Bár a ceremóniánál használatos kellékek vagy a vacsora utáni játékokhoz szükséges eszközök nem feltétlen jelentenek számottevő költséget, ezek beszerzése is mind extra kiadás, pl. virágszirmok, buborékfújók, lufik, galambok, tollak, papírok, apró ajándékok, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://rendezvenyhelyszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr10015692406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása