23 órakor be kell zárniuk a szórakozóhelyeknek

Szeptember 16-ai miniszterelnöki bejelentés értelmében a szórakozóhelyeknek este 11 órakor be kell zárniuk és továbbra is érvényben marad az 500 fős létszámkorlát. 

crowd-people-wearing-face-medical-masks-outside_74855-5797.jpg

Az MVI (Magyar Vendéglátók Iparegyesülete) további tájékoztatásért fordult az Operatív Törzshöz, melyekre a következő válaszok érkeztek: 

" A 431/2020 kormányrendelet értelmében:

 7. § (1) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével - a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - tilos tartózkodni.

(2) A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodás.

A lakodalom önmagában nem minősül zenés-táncos rendezvénynek.

Amennyiben a lakodalom vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, abban az esetben 23.00 órakor véget kell érnie. Amennyiben nem vendéglátó üzletben kerül megrendezésre, akkor 23:00-kor nem kell elhagyni a helyszínt.

Továbbá ugyancsak a 431/2020 kormányrendelet értelmében:

 1. § (1) A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles

b) – a  kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzlet (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) vendégei kivételével – az  üzletben történő vásárlás, illetve az  üzletben történő munkavégzés során

Jelen jogszabály nem tesz különbséget a vendégek által látogatható én nem látogatható területek között, így a munkavállaló a munkavégzés teljes ideje alatt a vendéglátó egység teljes területén köteles maszkot hordani."

(forrás: Turizmus Online)

A bejegyzés trackback címe:

https://rendezvenyhelyszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016214572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása