Júniustól újra tarthatóak az üzleti célú rendezvények

20210513rendezveny.png

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter bejelentette, hogy 2021. május 28-tól újra tarthatók lakodalmak, június elejétől pedig nyári táborok. Várhatóan ötmillió beoltott után megtarthatók lesznek az üzleti célú rendezvények is a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Körülbelül két hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat, így nagy valószínűséggel május végén a bevezetett korlátozások enyhítése várható, hamarosan döntés születhet a zenés-táncos rendezvényeket illetően is, melyről a jövő heti ülésen dönt a kormány.

Ez azért is kifejezetten fontos, mert nem minden rendezvény egyforma. Nem lehet egy kalap alá venni egy lakodalmat és az üzleti célú rendezvényeket (céges előadások, tréningek, szakmai konferenciák), hiszen ez utóbbiak esetében jóval magasabb a betartatható higiéniai protokoll szintje, mint például egy esküvő esetében. Egy üzleti jellegű rendezvény megtartható kontrollált keretek között, maszkviseléssel, megfelelő távolságtartással, fertőtlenítésekkel, Covid-protokollnak megfelelő catering megoldásokkal, míg egy esküvőre ez jellemzően nem igaz.

Hogy mekkora gazdasági súlyú területről beszélünk az üzleti, vagy céges rendezvények területén, azt mi sem mutatja jobban, hogy elképesztően sokszínű az ágazatban tevékenykedők köre: szállodák, éttermek, rendezvényközpontok, rendezvényszervező ügynökségek, rendezvénytechnikai cégek, hostessek, digitális tartalomszolgáltatók, catering szolgáltatók, előadóművészek és fellépők, dekorosok, biztonsági szolgáltatók, transzfercégek, vagy akár kiállításépítők.

A bejegyzés trackback címe:

https://rendezvenyhelyszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616558500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása