Nyári esküvő? 8 dolog amire ügyeljetek!

Mivel mind vidéken, mind Budapesten zöld utat kaptak már a 200 fő alatti esküvők, összeszedtük azt a 8 hasznos tippet, mely jól jöhet egy nyári esküvő során.

nyari_eskuvo.png

#1 HŐSÉG!

Ha nyár, akkor szabadtéri esküvő. Azonban mindig fontos, hogy legyen B tervetek. A nyári záporok, viharok kiszámíthatatlanok tudnak lenni, arról nem is beszélve, hogy egy nyári zápor le tudja hűteni a levegőt, viszont utána a magas páratartalom miatt fojtogatóvá tud válni egy félig fedett terület is. Lehetőség szerint válasszatok olyan helyszínt, amely légkondicionáló berendezéssel felszerelt, hogy legyen meg a lehetőségetek ha használni kell.

#2 IDŐSEK ÉS GYEREKEK!

Nem csak rájuk kell figyelnünk a nyári esküvők alkalmával természetesen, de egy kis odafigyeléssel mi is nyugodtabbak lehetünk, hogy kiemelten gondoltunk személyükre. Gyerekek esetében akár egy hideg jégkrém, kartonból kivágott sapkák, fejfedők a nap ellen egyben mókás és praktikus tartozékai lehetnek a napnak. Az idősek kapcsán ügyeljünk rá, hogy ha benti esküvőt tartunk, ne a légkondicionálók alá ültessük őket, érzékenyebbek a hidegre és könnyebben meg is fázhatnak.

#3 ÉTELEK TÁROLÁSA!

Szerintünk ezt részleteznünk sem kell, annyira magától értetődő és fontos. A könnyebben romlandó ételeket tegyük biztos helyre, hűtőt tényleg csak az utolsó pillanatban hagyják el. Ha szokás, hogy a rokonság tagjai sütnek és hoznak süteményeket mindenki figyelmét hívjuk fel, hogy a nagyon tejszínes és krémes verziókat lehetőleg kerüljék. Miután végzett a násznép az étkezéssel ügyeljünk rá, hogy minden kerüljön vissza a hűtő helyiségbe, az éjféli felszolgálásig újra kerüljenek biztonságba. Ebben a pontban kell megemlítenünk az esküvői tortát is. Ügyeljünk rá, hogy megfelelő méretű hűtő legyen az est egyik legfontosabb elemének is, ne csak a menünek.

celebration-colorful-colourful-cupcakes-587741_2.jpg

#4 TELE POHARAK!

A nyári melegben számolni kell azzal, hogy a vendégek több italt fogyasztanak. Ügyeljünk rá, hogy a vacsora kezdetéig tömény ital lehetőség szerint ne kerüljön a kínálatba. Frissítők, limonádék, gyümölcslevek legyenek többségben. A felszolgálók figyelmét hívjuk fel, hogy kiemelten figyeljék a poharakat, folyamatosan legyen mindenkié újra töltve.

candice-picard-bqrwoybi9ci-unsplash.jpg

#5 SMINK!

Ezen a napon menjünk biztosra. Tartósság és fixálás. Ha az ember egyébként is izgul, már pedig még nem igazán hallottunk olyan esküvőről, ahol a pár ne izgult volna, gyorsabban izzad, ha erre még rászámolunk egy júliusi 30 fokot, csúnya elfolyásokban lehet részünk. Tanácsos beszereznünk egy kisebb legyezőt, amivel felfrissíthetjük magunkat, nem utolsó szempontból pedig esztétikusabb is a kinézete, mintha kendővel törölgetnénk magunkat.

#6 VÁLTÁS ING!

A menyasszonyról szó esett fentebb, azonban ne feledkezzünk meg a vőlegényről sem. Váltásingekre gondoljunk, ki mennyire izzadós tudja magáról, azonban még azok is készüljenek legalább eggyel akikre nem jellemző.

#7 VIRÁGOK!

A meleg hatására sajnos a virágok is gyorsabban hervadnak. Gondoskodjunk a frissen tartásról, vannak erre már különböző segéd anyagok is, de ha esetleg kora reggel kerültek ki, délután a rendezvény kezdete előtt, szaladjunk még végig és frissítsük fel a vizüket.

yellow-and-pink-petaled-flowers-on-table-near-ocean-under-169193.jpg

#8 BOGARAK A LÁTHATÁRON!

Sokunknak nem jut eszébe, de egy nyári esküvő remek hangulata vonzza a repülő állatokat is. A bogarak, szúnyogok előszeretettel jelennek meg, gondoskodjunk róla, hogy ne zavarják meg az estét.

Bajban vagytok a helyszínnel? Egy helyen, a rendezvenyhelyszinek.hu oldalon több száz gyönyörű helyszínünk közül válogathattok.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rendezvenyhelyszinek.blog.hu/api/trackback/id/tr8815709158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.05.21. 15:47:29

Ehhez a rém gagyi összeállításhoz kapcsolódóan csak egyetlen kérdésem lenne. A hármas pont ki a jó francnak szól? A szerző netán azt gondolja, hogy az ifjú pár pakol a hűtőbe ki-be az esemény alatt? Mi ez a marhaság már? Vagy ez ilyen batyusbál jellegű esküvőkre vonatkozik? Mert alapesetben az ételek kezelését a személyzet oldja meg, szép is lenne, ha esküvő közben a menyasszony rakosgatna a hűtőbe ételeket.

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása